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Dear  

Thank you for your e-mail of 2 June 2016 where you ask for clarification concerning the 
reporting requirements set out in Article 35 of Regulation (EC) No 834/2007. 

In your e-mail you explain that in Sweden, in addition to other authorities also the 
County Administrative Boards (21) and all the municipalities (290) have been appointed 
as control authorities. Some of those authorities perform control tasks and an example 
you give is that the municipalities control retailers that are exempted in accordance with 
Article 28(2) of the above mentioned Regulation. Your question is if all of these 
appointed control authorities with their contact information has to be notified to the 
Commission. 

Following point b) of the above mentioned Article 35, the Member States (MS) shall 
regularly transmit to the Commission "…lists of control authorities and bodies and their 
code number……".  

This implies that control authorities to whom control competences have been conferred 
in accordance with Article 27(4)(a) of the mentioned Regulation, who are performing 
control tasks referred to in that paragraph and consequently have been allocated a code 
number as stipulated in paragraph 10 of that Article, shall be reported to the Commission. 

The present opinion is provided on the basis of the facts as set out in your e-mail of 2 
June 2016 and on the understanding that in the event of a dispute involving Union law it 
is, under the Treaty on the functioning of the European Union, ultimately for the Court of 
Justice of the European Union to provide a definitive interpretation of the applicable 
Union law. 

Yours sincerely, 

 
Jerzy PLEWA 




